Anna fyllde år. Alla vet att det bästa sättet att verkligen fira födelsedagar på är att åka bil i sex timmar, så vi begav oss till Hudiksvall. Nu var det ett medvetet val att åka just till Hudiksvall eftersom hennes släkt bor där, men likväl – vi åkte till Hudiksvall.

Varken bilresan dit eller hem var så själsdödande som den vanligtvis är. Tänk hur det kan bli av att det inte är köer utanför Gävle eller att allt är täckt av våt is som gör att folk bryter lårbenshalsar om de bara tittar ut.

T-Swift höll oss sällskap, samt en P3-dokumentär om en rikemanspojk som blivit kidnappad. Det var fascinerande att lyssna på, för mest av allt blev jag förbannad på kidnapparna. De hade liksom tänkt ut massa saker, som att resa mellan olika länder för att undkomma polisen och sådär – problemet var bara att de valde länder som Belgien, Luxemburg och Frankrike. Alltså. Dels är det såna där länder vars poliskårer skickar ut 23 bilar med fem poliser var om nån snor en plånbok, och dels är det länder man kan tänka att Sverige förmodligen har rätt okej utbyte med. Jag menar, välj Ungern eller Rumänien eller Makedo… förlåt Grekland, jag menar så klart Nordmakedonien, istället. Nåt där statsapparaten nätt och jämnt håller ihop och där korruption är vanligare än MAGA-kepsar på ett Trumprally. Dessutom tyckte de det var en smart grej att använda sin egna privatbil. GUD så dumt.

Hudiksvall var i alla fall väldigt bra. Helt okej väder, riktigt trevligt att umgås med min sekundärfamilj, hundar som blev ordentligt aktiverade, massa god mat och kul kortspel.

Bilderna är främst från när vi var ut till Hölick och hälsade på havet. Jag saknar verkligen havet. Även om Värmlandsskogen är helt okej finns det nåt speciellt med det där att det ser ut att inte ta slut. Ganska precis som Värmlandsskogen när jag tänker efter, fast exakt tvärtom. Den ser inte heller ut att någonsin ta slut, men det är ju för att man bara ser 20 meter framåt.

I alla fall, havet är charmigt. Det är fint och luktar gott och jag vet att skulle jag välta med en båt där ute är jag fullständigt död. Lite som att råka klappa en katt fel – den är gullig och söt och jättemysig och sen WHAM sitter det åtta klor i ens arm och den börjar bita lös köttstycken.

Är skitnöjd med några stycken i alla fall.