Nån var witty och kom på att fjärde maj, May the fourth, låter som may the force och uppenbarligen firar vi Star Wars idag på grund av det. Personligen har jag aldrig fattat Star Wars. Det är en lite tråkig story, ganska intetsägande karaktärer på det stora hela och jag tröttnar snabbt på allt kraft-trolleri, ungefär i samma takt som jag förutsätter att du tröttnar på att läsa det här.

I alla fall. Jag har inte fotat nåt jag varit nöjd med på hela veckan, men har byggt några filmrecept och ska ut på äventyr i helgen. Jag har också fått fatt på en sd-kortsläsare. “Varför då? Du kan ju bara koppla upp kameran med wifi.” För att jag inte gillar att kunna ta 2453 bilder. Jag vill ha 36 bilder att förhålla mig till. Så därför har jag formaterat om mina SD-kort från 16GB till 240MB nu. Smart va?

Hur som helst. Här är en gammal grej från Helsingfors, när jag fortfarande trodde att “street photography” var nåt häftigt och hade noll insikt i vad jag ville göra. En lite lönnfet Vader på en dassigt målad pall som tigger pengar i ett Pringlesrör tycker jag ändå sammanfattar mina känslor för Star Wars Day rätt bra. Plus att jag känner igen mig i honom.